هرکسی دوست دارد به دنیا سفر کند و کشورهای مختلف و مردمانشان را از نزدیک ببیند اما برای مسافرت شرایطی برای اقشار مختلف جامعه وجود دارد و آقایان می بایست از 18 سالگی کارت پایان خدمت خود را گرفته باشند و در غیر این صورت، برای خروج آن ها از کشورمشکلاتی جدی پیش خواهد آمد. با این حال سازمان نظام وظیفه شرایط و امکاناتی را فراهم کرده تا دانشجویان نیز بتوانند از امکان خروج از کشور مشمولان استفاده نمایند. با آژانس الفبای سفر همراه باشید
شرایط خروج از کشور برای مشمولین چیست؟
- مشمول نباید دارای غیبت باشد
- مشمول می بایست دارای معافیت تحصیلی باشد یا وضیعت تحصیلی مشخصی داشته باشد.
- به منظوربازگشت به کشور وثیقه مربوط به نوع سفر خود را بسپارد.
- ارائه گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش آموز و درخواست مجوز خروج از کشور برای دانشجو.
میزان وثیقه برای خروج از کشور چقدر است؟
میزان وثیقه برای گرفتن مجوز خروج از کشور مشمولین با توجه به قصد سفر متفاوت است که در زیر شرح داده شده است:
- خروج از کشور به منظور سفرهای علمی :وثیقه سفرهای علمی 80 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی
- خروج از کشور به منظور سفرهای زیارتی: مبلغ 30 میلیون ریال وجه نقد و سفرهای سیاحتی (غیرزیارتی) 150 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی.
- خروج از کشور به منظور سفرهای مطالعاتی: وثیقه سفرهای مطالعاتی مبلغ 80 میلیون ریال
- خروج از کشور به منظور سفر ورزشی: درخواست خروج از کشور ورزشکاران صرفا از سوی وزارت ورزش و جوانان و تضمین مراجعت مشمول به مبلغ 150 میلیون ریال خواهد بود .
- سفر ادامه تحصیل: 20 میلیون تومان وجه نقد(معافیت تحصیلی خارج از کشور)
پرسش هایی از شرایط دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولین
- اخذ ودیعه بصورت ضمانتنامه بانکی چگونه است و چه بانکی معتبر می باشد؟
ضمانتنامه همه بانکها با هماهنگی امور مالی سازمان وظیفه عمومی ناجا معتبر می باشد. - نحوه خروج از کشور دانشجویان از طریق ستاد عمره دانشجویی چگونه است؟
با در خواست ستاد عمره دانشجویی و تعهد آن ستاد و نداشتن غیبت مشمول امکان خروج از کشور دانشجویان برای عمره وجود دارد. - آیا به مشمولین غائب مجوز خروج تعلق میگیرد؟
هیچ مشمول غایبی به هیچ وجه مجاز به خروج از کشور نمی باشد. - مجوز خروج به مقصد چه کشورهایی و به چه منظور صادر میشود؟
تمامی کشورها به منظور سفر علمی به جز فلسطین
کشورهای زیارتی (عراق، سوریه و عربستان) - خروج از کشور دانشجویان به چه صورت میباشد؟
به منظور سفر علمی و فرصت مطالعاتی و اخذ پذیرش با درخواست و تائید دانشگاه و سپردن ودیعه ۵ میلیون تومانی مجوز خروج برای دانشجویان صادر می شود. - مدت خروج از کشور به منظور فرصت مطالعاتی در دوره های فوق لیسانس و دکتری به چه صورت میباشد؟
فوق لیسانس ۶ ماه و دکترا یکسال می باشد. - نحوه خروج از کشور متعهدین خدمت به سازمانها ( نفتکش، کشتیرانی، هواپیمائی، آموزش و پرورش و قوه قضائیه،. . .)چگونه می باشد؟
با درخواست سازمان مربوط پس از طی دوره آموزش نظامی و تعهد سازمان مربوط به مبلغ ۱۵ میلیون تومان خروج این افراد ممکن میباشد. - نحوه خروج از کشور ورزشکاران اعم از دانش آموز و دانشجو چگونه می باشد ؟
با درخواست سازمان تربیت بدنی در صورت نداشتن غیبت و تضمین لازم از سوی فدراسیون مربوطه امکان خروج ورزشکاران مشمول ممکن می باشد. - نحوه خروج از کشور دانشجویان از طریق ستاد عمره دانشجوئی چگونه است؟
درخواست ستاد عمره دانشجوئی و تعهد آن ستاد و نداشتن غیبت.
نحوه خروج از کشور فرزندان مامور ثابت دولت در خارج از کشور چگونه است؟
با تایید ماموریت از طرف وزارت امور خارجه و به شرط نداشتن غیبت و سپردن تضمین از سوی سازمان مربوطه همراهی فرزندان مامورین ثابت دولت در خارج از کشور تا پااین ماموریت والدین امکان پذیر می باشد.